torstai 17. toukokuuta 2018

Muhos-Cupissa

Muhoksella on nyt kahtena vuonna järjestetty leikkimielinen koirakisa "Muhos-cup", jossa etsitään multitalentti-koiraa. Cupissa on kolme osiota; agility, toko/rally-toko ja temppu/tanssi. Kisa-osiot järjestettiin aina noin kuukauden välein, eli ensin alkoi agilityllä, sitten kuukauden päästä toko/rally-toko ja siitä kuukauden päästä temppu/tanssi. Jokaisessa osakilpailussa palkitaan kolme parasta ja lisäksi koko Muhos-cupin parhaat. Meillä meni asiat tällä kertaa sillä lailla, ettei päästy osallistumaan kuin tanssi/temppu-osioon, mutta kiva että edes siihen. Viime vuonna ei nimittäin päästy osallistumaan yhteenkään osioon.

Osallistuimme tanssi/temppu-osioon huhtikuussa Danan kanssa. Osion tehtävät tulivat näkyville muutamaa viikkoa ennen kisaa, jotta pystyi hieman harjoittelemaan niitä. Mietin kovasti otanko Haltinkin, mutta se ei osaa noutaa käskystä niin ei olisi tuntunut reilulta pyytää siltä sellaista mitä se ei osaa. A-esteen suorittamiseen oli vaihtoehto, esim jos koira ei osaa/pysty menemään A-estettä niin sen sai kiertää niin, että koira seuraa vierellä. Osallistuminen kisaan maksoi 5 euroa ja koiran sai palkata vasta radan suoritettua. Koiralle sai porista ja kehua niin paljon kuin vain halusi.

Radasta pätkää, edettiin aina pisteeltä pisteelle kuten rally-tokossa

Tanssi/temppuradan tehtävät, suluissa minun kommentit miten meni:
1. Koira antaa tassua ohjaajalle. Tyyli vapaa. (Hyvin sujui)
2. Koira kiertää kahdeksikon ohjaajan jalkojen ympäri. (Hyvin tämäkin)
3. Koroke: koira pitää takajalat korokkeella 5 s. (Tässä Danan molemmat takajalat ei mahtuneet korokkeelle niin meni vähän ylimääräistä aikaa kun yritin tähdätä niitä siihen, mutta tuomarit huomasivat sen ja alkoivat laskea vaan sekunteja, vaikka molemmat jalat ei ihan korokkeelle mahtuneet)
4. A-esteen ylitys (Kierrettiin se ympäri)
5. Oman lelun nouto 5 metrin päästä alueelta, jossa on 2 muuta esinettä/lelua. 3 yritystä; jokainen lähempänä esinettä. (Hyvin meni, Dana lähti vaan aika järjestelmällisesti hakemaan minulle kaikkia, eli ei heti sitä omaa lelua, se oli hauskaa)
6. Makkarapätkä 2m. Pätkällä 10 makkarapalaa, jotka täytyy syödä. (Huom. koiran!). Saa olla omat namit. (Danalla oli omat namit allergiansa takia, meni kuin imuri)
7. Koira peruuttaa 2m ohjaajan edessä (Hyvin meni)
8. Puolen vaihto. Koira vaihtaa puolta ohjaajan jalkojen välistä 6 kertaa. Ohjaaja astuu 6 askelta eteenpäin. (Hyvin sujui)
9. Lentävän esineen kiinniotto. Pallo, frisbee, tms heittäminen n. 5 metrin päästä. Koiran on otettava esine kiinni ilmasta ja tuotava ohjaajalle. Saa olla oma lelu. 3 yritystä; jokainen lähempänä koiraa. (Dana väisti heittoja, mutta nouti aina ohi menneet lelut minulle takaisin, olisi pitänyt harjoitella tätä enemmän, koska kisan päätteeksi testatessani otti kopit hyvin)
10. Tuomarin kierto ja juoksu maaliin. 3 yritystä; jokainen lähempänä tuomaria. (Toisella kerralla kiersi, ekalla kerralla lähti makkaralaudalle katsomaan jäikö sinne vielä herkkuja, haha!)
 
Arvostelu: Jokainen suoritus kellotetaan. Koirakko saa tuomarin luvalla siirtyä seuraavaan kohtaan radalla.


Nopeus oli siis valttia kisassa. Oli tosi hauska kisa ja naurua riitti ratoja katsellessa. Se oli selvästi koiristakin hauskaa tekemistä, etenkin makkarapätkä keskellä rataa. Yleisesti mietittiin muiden kanssa, että ehkä vähän enemmän tanssia olisi toivonut radalta, kun muissa osioissa tehtävät oli vastanneet hyvin sitä lajia. En itse miellä niinkään tempuksi makkarapätkää vaan enemmän ominaisuuden testaamiseksi (onko ahne vai ei) ja A-esteen ylitys on enemmän minusta agility-juttuja kuin temppu, mutta tiedä vaikka tämä osio joskus muuttuisi enemmän siihen tanssilliseen suuntaan. Tai temput olisi sellaisia temppuja, jotka olisi opetettavissa koiralle kohtuu nopeasti kuten vaikkapa kieri, kumarra tms niin se voisi innostaa niitäkin mukaan, jotka ei harrasta kyseistä lajia. Meillähän meni loppujen lopuksi ihan mukavasti kisa, sijoituimme kolmansiksi. Dana voitti pari lihatikkua, luuta ja lelun. Näitä leikkimielisiä kisoja lisää, hyvää kokemusta koirallekin tällaiset tapahtumat! Kiitos järjestäjille!

Kolmas sija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti