maanantai 14. elokuuta 2017

Voi vepeilyt

Voi voi näitä vepen voi-luokan liikkeitä, etenkin näitä uusia. Näiden uusien liikkeiden kanssa ollaan painittu nyt tämä kesä. Kaikkein haastavimmaksi on meillä osoittautunut hukkuvan pelastaminen, vaikka se on aiemmissa luokissa ollut helppo nakki. Nyt sääntömuutoksen myötä koira lähtee rannasta pelastamaan hukkuvaa pelastusrenkaan kanssa ja hukkuva ei räiski vettä, kuten on aiemmin tehnyt, vaan on passiivinen. Tarpeeksi erikoista Danalle on jo se, että se ei uikaan hukkuvan luokse ja ota sitä dummystä kiinni vaan nyt sen pitäisi kiertää hukkuva renkaan kanssa. Ensimmäistä kertaa meidän vepe-harrastushistoriassa Danalla on ollut rannasta lähtemisvaikeuksia. Tämä uusi hukkuvan pelastaminen tuottaa tosissaan päänvaivaa, minun täytyy ehkä vielä miettiä siihen muita opetustapoja.


Toinen epävarmempi liike on pitkän köyden vienti. Siinä myös Danalla on epävarmuutta toisinaan rannasta lähdön kanssa, mutta kyllä se on alkanut ihan kohtuullisesti sujumaan. Minun täytyy aina vaan saada se innostumaan veneestä ja palkkausta tehdä paljolti sieltä, ettei se ranta vedä sitä liikaa. Kohtaavat veneet menee ihan hyvin, tosin veneen "saalistamista" ei olla vielä juurikaan tehty. Nyt ollaan lähinnä opeteltu veneen hahmottamista ja oikeaa lähetyspaikkaa. Poikittainen haku on sujunut aika mukavasti. Siinä olennaista meillä on ollut tehdä lyhyttä matkaa kaukana rannasta, jotta Danalle ei tule kiinnostus lähteä viemään pelastusrengasta rantaan.

Sain työpaikaltani vanhan pelastusrenkaan meidän omatoimitreenailuihin


Ilmoitin ensin Danan elokuun lopun kokeisiin, mutta peruin sen, koska totesin, ettei me olla valmiita kokeisiin ja sinne kokeisiin on turha lähteä räpeltämään. Dana ei myöskään tarvitse erityisesti kisatilanteista kokemusta niin päätin, että me treenataan liikkeet kunnolla ennen kuin lähdetään kokeisiin ja se on tuntunut oikealta päätökseltä. Hätiköimällä ei varmasti saada mitään hyvää aikaiseksi. Nyt treenataan rauhassa liikkeitä ja jos ensi kesänä tuntuu, että ollaan valmiita kokeisiin niin sitten asia erikseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti